Pažitka
Název:

Bramborový salát podle našeho rodinného receptu


Bramborový salát podle našeho rodinného receptu


Ingredience:
Ingredience:
brambory1,5 kg
velká mrkev3 - 4 ks
petržel2 - 3 ks
celer400 g
jablko1 ks
střední cibule1 ks
cukr1 lžíce
ocet2 lžíce
sterilovaná kukuřice1 plechovka (170g)
sterilovaný hrášek1 plechovka (170g)
majonéza125 ml
jogurt100 ml
citronová šťáva dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Píšete si o tipy na bramborový salát. U nás děláme dva druhy, ale oba dva bez uzeniny a tady je recept na jeden z nich.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. 
V hrnci v osolené vodě uvaříme oloupanou mrkev, celer a petržel. Jakmile je zelenina poloměkká, vypneme sporák, přidáme cukr a ocet a necháme v tomto nálevu vychladnout. Pak zeleninu pokrájíme. Dále si oloupeme a nakrájíme jablíčko a cibuli.
Všechno dáme do větší mísy, přidáme sterilovanou kukuřici a hrášek, osolíme, opepříme, zastříkáme citrónovou šťávou, přidáme majonézu a jogurt a znovu promícháme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno