Pažitka
Název:

brokolicová směs s cuketou, pórkem, zelenými fazolkami a semínky

bez BKM, lepku, vajec


brokolicová směs s cuketou, pórkem, zelenými fazolkami a semínky


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko bio, sádlo či jiný tuk dle potřeby
*Mahá koření1/2 lžíce
brokolice5 - 6 růžiček
malá cuketa1 ks
zelené fazolky1 - 2 hrsti
pórek1/4 ks
konopná semínka1 lžíce
himalájská sůl dle chuti
slunečnicová semínka2 hrsti
Postup přípravy:

Zelená, tak v tom duchu se ponese nějaký čas můj jídelníček. Upřímně, nejdřív jsem si to nechtěla připustit, už jednou jsem protikvasinkovou a eliminační dietu držela s malým a bohužel ještě neměla tolik zkušeností jako teď. Hodně jsem ztrácela na váze, energii, motala se v kruhu a bála se vůbec něco sníst, abych neublížila ještě víc. Nejdřív jsem se v tom plácala, sebelítost, vztek, ale při pohledu na toho maličkého broučka jsem si řekla, že to prostě dám a pojmu to jako výzvu. U malé se nám něco klube, ale ještě nevím co, takže jsem neváhala a vzala to razantně, i když zatím pozvolna. Pozoruji velké zlepšení, takže obiloviny zpočátku fáze zatím ponechám ve složení pohanka, jáhly, teff, žito, ale s velkou opatrností. Nejeví se známky abkm v podobě, kterou znám, ale kožní zapálená ložiska na tvářičce něco naznačují. Kvasinku, ekzém, či kombinaci obojího, uvidíme, co se z toho vyvine, zatím jsme ve fázi testace. Na snídani jsem si připravila luxusní mňamku, která je výborná a hlavně rychlá. Nechápu, proč jsem do toho nešla dřív, zelená mě začíná bavit.

Příprava je strašně snadná. Do rozpuštěného tuku na pánvi si přidáme Mahá koření, přihodíme pórek, který orestujeme, přidáme ostatní zeleninu, na malinké kousky pokrájenou brokolici, cuketu a zelené fazolky. Zamícháme, podusíme, v případě potřeby můžeme lehce  podlít vodou, ale jen maličko. Když je brokolice měkká, přidáme konopné semínko, osolíme a přidáme slunečnicová semínka, která si nasucho opražíme na pánvi. Hotovo, můžeme se dát do jídla. Jako obměnu si můžeme přidat vejce, či jiné ořechy jako jsou kešu či jiná semínka, quinou. Já si dala s pár krajíčky domácího pohankového-teff chleba. Ještě nejsem úplně spokojená, takže recept zatím nepřidám, ale je s kombinací žitného kvásku. Uvidíme, kam se propracujeme dál, jinak lze čistě i bez pečiva, případně s bezlepkovými vaflčkami, které přidám. Nakonec jsem k této porci snědla jen jeden kousek pečiva. Můžeme přidat rovněž uvařenou quinou či si přidat plátek masa, to už nechám na každém. 

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno