Pažitka
Název:

Brokolicové karbanátky s pohankovou lámankou s vůní koření na Ghí


Brokolicové karbanátky s pohankovou lámankou s vůní koření na Ghí


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
malá brokolice1 ks
cuketa1 ks
jarní cibulka2 ks
pohanková lámanka60 g
sůl dle chuti
mletý kmín dle chuti
*směs koření na salát Kotanyi dle chuti
bazalka (měla jsem sušenou) dle chuti
petrželová nať (sušená) dle chuti
konopná semínka30 g
domácí sádlo, ideálně se škvarky2 lžíce
pohanková mouka hladká, nebo teff mouka tmavá Adveni dle potřeby
Postup přípravy:

Původně to měla být pomazánka a zároveň placky, ale když jsem upekla pár kousků, tak z pomazánky rázem sešlo a nakonec vše padlo na placky. Pánové mi je loupili pod rukama, tak nevím, kdo tu drží tu protikvasinkovou dietu. Ale potěšilo mě to. Je to snadné, rychlé a výborné.

Zeleninu očistíme a uvaříme v páře. Během přípravy zeleniny si připravíme pohankovou lámanku. Do menšího hrnce nasypeme pohankovou lámanku, zalijeme ji vroucí vodou z konvice, pouze tolik, aby byla lámanka ponořená. Přiklopíme a necháme 20 - 30 minut přiklopené. Je dobré, když je sušší, nebudeme muset přidávat tolik mouky. 

Uvařenou zeleninu v páře necháme vychladnout. Přidáme pohankovou lámanku, konopná semínka, bylinky, sůl, koření a sádlo (ideálně i se škvarky). Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a zahustíme moukou. Já se snažilo o minimum přidané mouky. Vytvarujeme karbanátky, které upečeme na Ghí či jiném tuku. Při protikvasinkové dietě je Ghí ideální. Můžete si udělat jeden testovací karbanátek, zda se bude rozpadat, a zda je přidaná mouka dostačující. V případě potřeby mouku přidáme.

Jsou vážně skvělé a nádherně voňavé se špetkou toho a toho koření.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno