Pažitka
Název:

Brokolicový nákyp s tuňákem


Brokolicový nákyp s tuňákem


Ingredience:
Ingredience:
brokolice1 ks
bílý jogurt1 ks
vejce4 ks
kvalitní tuňák1 plechovka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
strouhaný sýr dle chuti100 g
Postup přípravy:

Kdo miluje slané nákypy je u toho správného receptu, který vám nezabere zase tak moc času. Naše rodina je má ráda, takže peču tyto nákypy v různých variantách.

Brokolici si v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Slijeme, a necháme vychladnout. Poté si ji na struhadle nahrubo nastrouháme, přičemž použijeme pouze růžičky brokolice, bez stonku. K nastrouhané brokolici přidáme jogurt, rozšlehané vajíčka, plechovku tuňáka s polovinou šťávy, sůl a pepř dle chuti. Vše důkladně promícháme a nasypeme do máslem vymazané zapékací misky. Pečeme při 200 stupních cca 20 minut, poté posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut dopečeme.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Zuzana Zárecká

    zavřít okno