Pažitka
Název:

Broskvový džem


Broskvový džem


Ingredience:
Ingredience:
zralé broskve1 kg
želírovací cukr0,5 kg
Grand Marnier1/2 dcl
vanilkový lusk1 ks
Postup přípravy:

V období dozrávání broskví již několikátý rok s mamkou připravujeme vynikající broskvový džem. Spolu s nevařeným džemem z černého rybízu je v naší rodině nejoblíbenější.

1. Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme na malé kousky.

2. Džem připravíme přesně podle návodu na želírovacím cukru. Nám se osvědčil želírovací cukr Korunní 2:1.

3. Do horkého základu přidám zrníčka vanilky z jednoho lusku a Grand Marnier. Dobře vše promícháme a horké plníme do vymytých a nahřátých sklenic. Sklenice uzavřeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno