Ingredience: | |
zralé broskve | 1 kg |
želírovací cukr | 0,5 kg |
Grand Marnier | 1/2 dcl |
vanilkový lusk | 1 ks |
V období dozrávání broskví již několikátý rok s mamkou připravujeme vynikající broskvový džem. Spolu s nevařeným džemem z černého rybízu je v naší rodině nejoblíbenější.
1. Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme na malé kousky.
2. Džem připravíme přesně podle návodu na želírovacím cukru. Nám se osvědčil želírovací cukr Korunní 2:1.
3. Do horkého základu přidám zrníčka vanilky z jednoho lusku a Grand Marnier. Dobře vše promícháme a horké plníme do vymytých a nahřátých sklenic. Sklenice uzavřeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
Podrobné info: