Ingredience: | |
máslo | 1 lžíce |
pečivo - ideálně bagetky na plátky | 4 ks |
zralé avokádo (ready to eat) | 2 ks |
vejce | 4 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
ocet | 1 lžíce |
citron - šťáva z něj | 1/2 ks |
Moje super oblíbená dvojka - avokádo a vajíčko. Je to kombinace, kterou si ráda dávám k snídani, ale někdy i k večeři. Nedávno jsem zjistila, že celkem dost lidí nemá rádo/nejí avokádo, jak jste na tom vy?
Na pánvi na másle opečte dozlatova pečivo nakrájené na středně tenké plátky. Avokádo zbavte pecky a slupky, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu se lžící octa. Jakmile voda vaří, vytvořte lžící nebo vařečkou rychlým mícháním vír, vejce si v případě potřeby můžete vyklepnout do misky a poté ho vhodit přímo do vzniklého víru. Nechte chvilku vejce se zatáhnout a poté ještě trochu míchejte. Po cca 30 vteřinách je hotovo, voda musí však celou dobu vřít. Vejce vyjměte naběračkou a nechejte dobře okapat. Avokádo navrstvěte na bruschettu a poté položte vejce, osolte, opepřete, podávejte.
Podrobné info: