Pažitka
Název:

Bruschetta


Bruschetta


Ingredience:
Ingredience:
veka8 plátků
střední rajčata6 ks
česnek2 stroužky
čerstvá bazalka dle chuti
olej extra virgin100 ml
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Předkrmy, jednohubky a takové rychlomňamky mě opravdu baví. Tahle kombinace rajčat, bazalky s kapkou olivového oleje je naprosto famózní, právě pro svou jednoduchost.

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé kousky a přidáme k rajčatům, dochutíme solí.
Pečivo opečeme v troubě do křupava, potřeme česnekem a namažeme rajčatovou směsí, zakápneme olivovým olejem. Bruschettu můžeme ozdobit i hoblinkami parmazánu nebo olivami. 
Inspirace: E. Ridi

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno