Pažitka
Název:

Buchtičky s vanilkovým krémem


Buchtičky s vanilkovým krémem


Ingredience:
Buchtičky:
hladká mouka500 g
mléko300 ml
čertvé droždí3/4 kostičky
sůl1 lžička
krupicový cukr3 lžíce
Hera máslová70 g
nastrouhaná kůra z jednoho citronu dle chuti
žloutek2 ks
máslo + na potírání buchtiček na vymazání pekáčku
Krém:
plnotučné mléko750 ml
vanilkový pudink Dr. Oetker Originál1 balíček
krupicový cukr3 - 4 lžíce
vanilkový lusk (resp. dřeň z něj)1 ks
žloutek3 ks
rum2 lžíce
máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Buchtičkami s krémem potěšíte snad každé dítě. Přidejte do vanilkového krému trochu rumu a věřte, že si pochutná i každý dospělý.

Buchtičky:

Kdo má, použije pekárnu zvyklým způsobem: Sypké, tekuté, nechat vymíchat a vykynout. Nebo klasicky: Z jedné lžíce vlažného mléka, lžíce cukru (odebranou z celkového množství v receptu) a lžíce hladké mouky umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek (cca 15 minut). Do mísy prosejeme mouku, ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, všechny ostatní suroviny taktéž přidáme do mísy a nakonec i kvásek. Vymícháme pružné nelepivé těsto a necháme hodinu kynout. během kynutí alespoň 1x prohněteme. Vykynuté těsto vyklopíme na podložku, kterou jsme si zlehka poprášili hladkou moukou, a rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého dílu vyválíme hada cca 2 cm širokého. Nakrájíme na stejné časti, utvoříme kuličky a vyskládáme do vymazaného pekáčku. Boky buchtiček taktéž pomašlujeme máslem a pak ještě natřeme shora. V pekáčku necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v troubě na 200 st cca 15 minut dozlatava.

Krém:

Odměříme si 500 ml mléka, dáme do něj vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku a pomalu zahříváme. Ve 200 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek. Jakmile začne mléko vřít, přidáme pudink, cukr a necháme na mírném plameni vařit cca 3 minuty. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a přidáme do pudinku. NEVAŘÍME! Necháme prohřívat do zhoustnutí těsně pod bodem varu. Nakonec přidáme rum a máslo.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno