Pažitka
Název:

Bulgur se špenátem

vegetariánský recept


Bulgur se špenátem


Ingredience:
Ingredience:
bulgur120 g
baby špenát hrst
růžová cibule (červená)1 ks
střední mrkev2 ks
kukuřice Bonduelle80 g
cherry rajčátka5 ks
zelené jablko (na tenké plátky)1/4 ks
nasekané lístky bazalky1 lžíce
olivový olej dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
Zálivka:
olivový olej extra virgin2 lžíce
jablečný ocet1 lžíce
med1 lžíce
himalájská sůl dle chuti
černý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Často se potýkám s problémem, že nevím, co manželovi uvařit do práce. Jelikož si jídlo nemůže nikde ohřát, je to těžký úkol vymyslet pokrm, aby chutnal dobře i studený. Bulgur je pro to ale jako stvořený.

  1. Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a na olivovém oleji ji osmahneme dozlatova.
  3. Mrkev oloupeme a nakrájíme na julienne. Na olivovém oleji ji chvilku osmahneme, aby nám lehce změkla.
  4. Mezitím si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí (olej, ocet, med, sůl a pepř).
  5. Pokud chceme jídlo podávat v uzavíratelné sklenici, můžete ho vrstvit. První nalít na dno zálivku, na to dát bulgur a pak už jednotlivé ingredience (zálivka, bulgur, špenát, cibule, mrkev, kukuřice, rajčata, jablko, bazalka. Pokud podáváme klasicky na talíř, můžeme všechny ingredience vhodit na pánev a promíchat.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno