Pažitka
Název:

Bulguroto s dýní, cuketou a jablkem

vegetariánský recept


Bulguroto s dýní, cuketou a jablkem


Ingredience:
Ingredience:
bulgur250 g
máslová dýně500 g
cuketa300 g
jablko1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rozmarýn1 lžička
olej dle potřeby
cibule1/2 ks
vývar3/4 l
petrželka hrst
smetanový sýr (Lučina, Palouček) na ozdobení
Postup přípravy:

Od té doby, co jsem v kuchyni začala používat bulgur, ho využívám i při přípravě bulgurota, tedy rizota z bulguru. Dnes jsem zvolila kombinaci nejen krásně barevné, ale i chutné zeleniny, a to dýně a cukety. Aby bylo bulguroto trochu jiné přidala jsem i jablko, které se do kombinace skvěle hodilo.

Na oleji si osmahneme nakrájenou cibulku, tak aby zesklovatěla. Poté přidáme oloupanou a nakrájenou dýní (na kostičky cca 1-2 cm) a opět chvíli opékáme, pak přidáme na stejné kostičky nakrájenou cuketu a jablko. Do zeleniny a jablka přidáme bulgur a vše promícháme, přidáme rozmarýn, sůl, pepř a zalijeme vývarem. Množství vývaru je v poměru 1 díl bulguru na dva díly vývaru. Vaříme cca 15-20 minut. Do změknutí zeleniny a bulguru. Pokud by se dříve vyvařil všechen vývar, tak v průběhu vaření dolijeme. Po uvaření do bulgurota zamícháme nasekanou petrželku a při podávání dozdobíme smetanovým sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno