Pažitka
Název:

Bulgurové rizoto s krůtím masem, žampiony a listovým špenátem


Bulgurové rizoto s krůtím masem, žampiony a listovým špenátem


Ingredience:
Ingredience:
bulgur80 g
krůtí prsa135 g
menší žampiony4 ks
čerstvý špenát2 hrsti
para olej1 lžíce
kořenící přípravek pizza (Lidl) dle chuti
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás recept na bulgurové rizoto. Tentokrát jsem si vařila pouze pro sebe, protože děti mám ještě na prázdninách, ale myslím, že tahle varianta rizota by chutnala i jim.

Bulgur si připravíme dle návodu na sáčku.

Na pánvi rozpálíme olej. 

Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 

Vhodíme na rozpálený olej a restujeme. 

Mezitím si krůtí maso pokrájíme na menší kostičky. 

Nakrájená krůtí prsa vhodíme k žampionům a společně restujeme

Přidáme lžičku kořenící směsi a osolíme. 

Ve chvíli, kdy máme maso a žampiony orestované, přidáme 2 hrsti listového špenátu a za míchání necháme špenát zmenšit svůj objem a orestujeme. 

K připravené směsi přidáme bulgur (včetně nedovyvařené vody), promícháme a ještě chvilku necháme prohřát.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno