Pažitka
Název:

Bulky kynuté přes noc


Bulky kynuté přes noc


Ingredience:
Ingredience:
chlebová mouka (nebo 1/2 hladké a 1/2 polohrubé)250 g
vlažná převařená voda220 g
droždí10 g
cukr1/2 lžičky
sůl1 lžička
vločky (quinoové pro větší podíl bílkoviny v obsahu) hrst
Postup přípravy:

Krásné pohodové ráno!

Dnes jsem připravila domácí chlebové bulky s quinoovými vločkami - kynuté přes noc - ráno upečené (vyzkoušejte si upéct ráno pečivo a ta vůně vás naladí).

Bulka je obložená avokádem, volským okem, ředkvičkou, fíkem, klíčky a jedlým kvítkem.

Vše zpracujeme v řídké těsto, přikryjeme fresh fólií a dáme přes noc na kuchyňskou linku kynout. Ráno vyklopíme na silně pomoučenou desku a prohněteme a rozdělíme na 6 ks. Vytvoříme bulky a dáme na plech a necháme 20 - 30 minut dokynout/odpočinout.

Předehřejeme si troubu na 250 stupňů. Dávám i na spod trouby kastrůlek s vodou, aby se trouba zapařila. Vložíme plech s bulkami do trouby, snížíme výkon na 200 stupňů a pečeme cca 25 minut, až jsou chrumkavé - křupavé.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno