Pažitka
Název:

Cannelloni s lososem a špenátovým bešamelem


Cannelloni s lososem a špenátovým bešamelem


Ingredience:
Ingredience:
cannellony (dle velikosti zapékací misky)8 ks
losos500 g
máslo1 lžíce
jáhlová mouka30 g
smetana ke šlehání200 ml
mléko200 ml
mražený listový špenát150 g
česnek1 velký stroužek
mozzarella100 g
růžová sůl špetka
Postup přípravy:

Když se daří, tak se daří. Kromě invaze broučků, které jsem si nejspíš donesla v některé z potravin z obchodu (jelikož jsem jarní úklid spíže dělala před měsícem) a kteří mi zlikvidovali půlku zásob, se ještě ke všemu rozhodlo stávkovat auto. Do toho neteče teplá voda, praskl džbán s čajem a v 9 hodin nám vypnuli elektřinu. Přesto všechno se oběd nakonec konal a aspoň trochu mi spravil náladu.

Lososa nakrájíme na kousky a naplníme jím syrové cannelloni.
Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme povolený špenát, prolisovaný česnek, sůl a mléko se smetanou. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec v omáčce rozpustíme strouhanou mozzarellu.
Trochu horkého bešamelu dáme na dno zapékací misky, naskládáme na něj těstoviny tak, aby pokrývaly celé dno a byly natěsno, zalijeme zbylou omáčkou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20-25 minut.
Před krájením necháme odpočinout.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno