Pažitka
Název:

Cannelloni se špenátem, ricottou a sušenými rajčátky pro děti od 1 roku

dětská jídla


Cannelloni se špenátem, ricottou a sušenými rajčátky pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
cannelloni8 ks
mražený listový špenát450-500 g
ricotta1 kelímek
stroužek česneku3 ks
čerstvá bazalka hrstička
sušená rajčata bez oleje7-8 ks
Bešamel:
máslo5 g
mouka50 g
mléko150-200 ml
smetana1/2 kelímku
parmazán50 g
muškátový oříšek špetka
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Italská kuchyně podle známého kuchaře Emanuele Ridi by nadchla snad každého. Mě osobně nadchly těstoviny Cannelloni, které se dají plnit snad vším. Já volila variantu dle pana kuchaře, však jsem trošku improvizovala dle dostupnosti ingrediencí.

1. Cannelloni dáme na pár minut vařit a poté je zchladíme studenou vodou. pozor, abyste si je nerozlomili, protože vařte raději více.
2. Špenát pokrájíme a na česneku ho prohřejeme tak, aby minimálně prošly varem. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Poté vypneme a přidáme nasekanou bazalku a ricottu propasírovanou přes sítko, aby byla jemnější. Přidáme sušená rajčata a zasypeme trochou sýru.
3. Bešamel podle Emanuela Ridi si připravíme tak, že rozpustíme máslo a postupně přidáváme mouku. Přilijeme vlažnější mléko a špetku soli. Vše míchejte do hladké konzistence. Já jsem na závěr opět dala trochu sýru.

Muškátový oříšek dávám jen když vařím pro dospělé, pro děti jej radši vynechávám. Četla jsem, že ve větším množství může na dítě působit, jako halucinogenní koření.

Připravenou špenátovou směsí naplníme candelloni - můžeme plnit plnícím sáčkem, ale postačí i ruce. Naplněné cannelloni skládáme do lehounce vymazané zapékací mísy, na jejíž dno jsme nanesli slabou vrstvu bešamelu. Nahoru opět nalijeme bešamel a zasypeme sýrem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20 minut.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno