Pažitka
Název:

Celerová pomazánka s mrkví a jablkem


Celerová pomazánka s mrkví a jablkem


Ingredience:
Ingredience:
tvaroh ve vaničce250 g
smetanový sýr (Lučina, Palouček)70 g
celer1/4 ks
střední mrkev1 ks
jablko1/2 ks
tvrdý sýr (Gouda)60 g
česnek1 stroužek
vícebarevný pepř dle chuti
hrubozrnná sůl dle chuti
citronová šťáva dle chuti
polníček k podávání
Postup přípravy:

Zelenina se dá využít nejen při samotném vaření, ale i ve studené kuchyni. Díky tomu, že konzumujete zeleninu v syrovém stavu, tak má nejvíce vitamínů a je tak prospěšná pro vaše zdraví. Skvělé využití je třeba v pomazánkách. Celer u nás není zrovna oblíbená zelenina, ale v této pomazánce jsme si jej vychutnali. Využila jsem sladké chuti mrkve a jablka a díky tomu nebyla chuť celeru tak výrazná.

Celer, mrkev a jablko si najemno nastrouháme. Najemno taktéž nastrouháme i tvrdý sýr. Zamícháme. Ke směsi zeleniny a sýru přidáme prolisovaný česnek. Poté přidáme tvaroh a smetanový sýr. Pomazánku osolíme, opepříme, zakápneme trochou citronové šťávy a promícháme. Nejlépe pomazánka chutná s celozrnným pečivem. Při podávání můžeme ozdobit polníčkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno