Pažitka
Název:

Celozrnný bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem

vegetariánský recept


Celozrnný bulgur s fenyklem, avokádem a granátovým jablkem


Ingredience:
Ingredience:
celozrnný bulgur300 g
avokádo1 ks
fenykl1 ks
granátové jablko1 ks
šalotka3 ks
rukola hrst
limetka1 ks
med1 lžíce
olivový olej1 lžíce
přepuštěné máslo dle potřeby
bílý pepř špetka
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Konečně je tu slibovaný recept na bulgur a já jsem z něho naprosto unešená. Je to lehké jídlo, které si můžete dát klidně i studené. Kombinace fenyklu a avokáda je skvělá a granátové jablíčko dodá pokrmu na svěžesti. Tak vzhůru do vaření.

Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím si na přepuštěném másle osmahneme na drobné kostičky pokrájené šalotky a na tenké proužky fenykl. Tuto směs lehce osolíme a opepříme.
Až se nám uvaří bulgur, na pánvi si rozpustíme asi lžíci přepuštěného másla a zlehka na něm bulgur osmahneme tak, aby byl lehce křupavý. Bulgur necháme zchladnout.
V misce si smícháme olivový olej, šťávu z limetky a med. Zálivku lehce osolíme a opepříme a vhodíme do ní na kostičky pokrájené (oloupané a vypeckované) avokádo.
Granátové jablíčko rozkrojíme napůl a „vyboucháme“ z něj pecičky.
A teď už stačí jen smíchat bulgur s fenyklem, avokádem, granátovým jablíčkem a rukolou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno