Ingredience: | |
celozrnný bulgur | 300 g |
avokádo | 1 ks |
fenykl | 1 ks |
granátové jablko | 1 ks |
šalotka | 3 ks |
rukola | hrst |
limetka | 1 ks |
med | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
přepuštěné máslo | dle potřeby |
bílý pepř | špetka |
himalájská sůl | dle chuti |
Konečně je tu slibovaný recept na bulgur a já jsem z něho naprosto unešená. Je to lehké jídlo, které si můžete dát klidně i studené. Kombinace fenyklu a avokáda je skvělá a granátové jablíčko dodá pokrmu na svěžesti. Tak vzhůru do vaření.
Bulgur si uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím si na přepuštěném másle osmahneme na drobné kostičky pokrájené šalotky a na tenké proužky fenykl. Tuto směs lehce osolíme a opepříme.
Až se nám uvaří bulgur, na pánvi si rozpustíme asi lžíci přepuštěného másla a zlehka na něm bulgur osmahneme tak, aby byl lehce křupavý. Bulgur necháme zchladnout.
V misce si smícháme olivový olej, šťávu z limetky a med. Zálivku lehce osolíme a opepříme a vhodíme do ní na kostičky pokrájené (oloupané a vypeckované) avokádo.
Granátové jablíčko rozkrojíme napůl a „vyboucháme“ z něj pecičky.
A teď už stačí jen smíchat bulgur s fenyklem, avokádem, granátovým jablíčkem a rukolou.