Pažitka
Název:

Černý Kuba


Černý Kuba


Ingredience:
Ingredience:
ječné kroupy300 g
sušené houby (stročky) hrst
cibule1 ks
česnek3 stroužky
vepřové sádlo3 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
majoránka hrstka
drcený kmín špetka
bujón zeleninový (gel)1 kostka
Postup přípravy:

Receptů na kroupového Kubu jsou spousty. Staročeský recept, který má tradici a neodmyslitelně k němu patří vepřové sádlo. To dá tomuto jídlu pravou chuť a aroma.

Houby namočíme (klidně přes noc) do studené vody a pak v nové osolené vodě uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme v sítku a dáme vařit do vody, do které přidáme gelový bujon. Kroupy uvaříme na skus, což je přobližně 20 - 30 minut. Pak necháme v sítku okapat.
Na lžíci sádla si dorůžova osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli. Pekáček vymažeme lžící sádla, přidáme uvařené kroupy a houby, přidáme utřený česnek, kmín, pepř a v dlaních podrcenou majoránku. Podle potřeby dosolíme a všechno důkladně promícháme. Nahoru přidáme vločky sádla.
Pečeme v troubě na 180 °C 20 až 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno