Pažitka
Název:

Červená řepa s balzamikovým krémem a mozzarellou

vegetariánský recept


Červená řepa s balzamikovým krémem a mozzarellou


Ingredience:
Ingredience:
střední červená řepa2 ks
mozzarella1 ks
med1 lžíce
olivový olej1 lžíce
balzamikový krém1 lžíce
vločková sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
rukola2 hrsti
Postup přípravy:

Poslední dobou nemám moc času na přidávání nových receptů (to se ale budu snažit během příštích týdnů napravit). Připravujeme se totiž na Gastrofest v Českých Budějovicích, který mne momentálně ještě s mou prací zaměstnává na 200 %. Mám tu ale v zásobě jednoduchý recept na lehkou večeři. A když si ještě řepu uvaříte den dopředu, máte večeři během pěti minut hotovou. A co je důležité, řepa je neskutečně zdravá.

1) Červenou řepu si uvaříme ve vodě (záleží na velikosti, já vařím střední řepu zhruba 1 hodinu).

2) Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme med, olivový olej a balzamikový krém. Tuto směs pak podle chuti osolíme a opepříme.

3) Uvařenou červenou řepu si oloupeme a nakrájíme. Řepu vhodíme do misky se zálivkou a promícháme. Na talíř si dáme rukolu, kterou poklademe červenou řepou a natrhanou mozzarellou. Nakonec vše posolíme vločkovou solí.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno