Pažitka
Název:

Červený chilli olej


Červený chilli olej


Ingredience:
Ingredience:
rostlinný olej100 ml
sušené chilli papričky2 lžičky
Postup přípravy:

Tento olej se používá hojně v asijské kuchyni. Stačí pár kapek a pokrm získá na pikantnosti, aniž byste museli přidávat drcené chilli. Čím déle se bude chilli v oleji louhovat, tím bude pálivost samozřejmě intenzivnější. Výroba je opravdu velmi jednoduchá.
Tento červený olej jsem používala třeba v tomto receptu na čínskou slepici

Prostě a jednoduše nalijete olej do vhodné uzavíratelné sklenky, vsypeme chilli a necháme louhovat. Můžete olej i před tím trochu ohřát, ale není to nutné.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno