Pažitka
Název:

Cheesecake s borůvkami


Cheesecake s borůvkami


Ingredience:
Korpus:
karamelové sušenky Lotus230 g
máslo100 g
Krém:
sýr Philadelphia500 g
zakysaná smetana min 15%200 g
třtinový cukr150 g
vanilkový extrakt pár kapek
kukuřičný škrob3 lžíce
vejce3 ks
žloutek1 ks
smetana ke šlehání150 ml
kůra z citonu dle chuti
šťáva z citronu2 lžíce
Na potření:
zakysaná smetana200 g
čerstvé ovoce (borůvky, maliny) k podávání
Postup přípravy:

Tento dezert si musí zamilovat snad každý. Kombinace smetanového dezertu s karamelovými sušenkami a borůvkami je naprosto skvělá.

1) Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem.

2) V blenderu si rozdrtíme karamelové sušenky na prach a smícháme je s rozpuštěným máslem.

3) Směs napěchujte na dno dortové formy (můžete udělat i trochu okraj) a pečte 10 minut na 180 stupňů.

4) Mezitím si v mixéru vyšleháme sýr Philadelphia se zakysanou smetanou. Postupně do něj přidáváme třtinový cukr. Když se cukr dokonale rozpustí, přisypeme vanilkový extrakt a škrob. Poté přidáme po jednom vajíčko a žloutek (vždy necháme do směsi zašlehat). Nakonec dáme smetanu, kůru z citronu a citronovou šťávu.

5) Cheesecake pečeme na 200 stupňů 10 minut ve vodní lázni (já to dělám tak, že si do hlubokého plechu naliji vodu a do plechu vložím dortovou formu). Poté stáhneme teplotu na 130 stupňů a pečeme dalších 40 minut.

6) Hotový cheesecake necháme vychladnout nejlépe do druhého dne. Před podáváním potřeme horní část dortu zakysanou smetanou. Dort můžeme podávat samotný nebo s jakýmkoli ovocem. Výborný je i rozvařenými malinami s cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno