Pažitka
Název:

Chipsy z červené řepy


Chipsy z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
střední červená řepa2 ks
kvalitní olivový olej2 lžíce
himalájská sůl (můžete nahradit bylinkovou)1 lžička
Postup přípravy:

Asi každý má večer u televize chuť na něco dobrého. Vždy to nemusí být ale slané bramborové chipsy. Dá se zobat i zdravě. Připravte si podle mého receptu chipsy z červené řepy a už nemusíte mít výčitky, že večer hřešíte něčím nezdravým.

1) Červenou řepu si oloupeme a na mandolíně nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a posypeme solí. Celé opatrně promícháme.
2) Troubu si rozehřejeme na 175 stupňů.
3) Plátky řepy si vyskládáme na pečící papír. Důležité je, aby se vám řepa nepřekrývala. Vyjde vám to na 2-3 plechy. Plátky řepy přikryjeme ještě znovu pečícím papírem.
4) Řepu zakrytou papírem pečeme 20 minut. Po uplynutí této doby vrchní papír odstraníme a plátky řepy otočíme. Pečeme ještě dalších 10-20 minut (záleží na tloušťce plátků).
5) Plátky řepy necháme vychladnout na mřížce.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Motlová

    zavřít okno