Pažitka
Název:

Chocolate Truffles

Čokoládové lanýže


Chocolate Truffles


Ingredience:
Ingredience:
kvalitní hořká čokoláda550 g
smetana ke šlehání200 g
máslo1 lžíce
kůra z 1 pomeranče dle chuti
vanilkový extrakt několik kapek
brandy2 lžíce
sůl špetka
kvalitní kakao na obalení
Postup přípravy:

Další z vánočních receptů je tady. Truffles můžete využít jako vánoční cukroví nebo jako jedlý dárek pro své přátele. Stačí je jen hezky zabalit do krabičky. Ten, kdo miluje čokoládu, se do těchto kuliček zamiluje. Nemusíte je obalovat pouze v kakau. Zde můžete využít svoji fantazii a můžete obalovat v tom, co máte rádi. Vynikající jsou například nasekané pistácie.

1) Čokoládu si nalámeme na malé kousky. Pokud máme místo tabulkové čokolády pecičky, jen si je nasypeme do mísy.

2) Smetanu dáme do kastrolu a zahřejeme. Až uvidíme první bublinky, přidáme kůru, extrakt a máslo. Ihned, jak se nám máslo rozpustí, stáhneme z plotny a zalijeme smetanou čokoládu. Ta se nám v ní krásně rozpustí.

3) Poté už přilijeme jen brandy, přidáme špetku soli a důkladně promícháme.

4) Čokoládu si dáme na 3-4 hodiny do lednice. Poté už z ní tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau (nebo vámi zvolených surovinách).

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno