Pažitka
Název:

Chřestová polévka s krevetami na česneku


Chřestová polévka s krevetami na česneku


Ingredience:
Ingredience:
zelený chřestcca 500 g
brambora1 ks
bílá cibule1 ks
česnek3 - 4 stroužky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
zeleninový vývar1 l
olej dle potřeby
krevety (3 - 4 ks na porci)cca 12 ks
Postup přípravy:

Dnes to u nás na oběd "chřestilo". Chřest je zelenina blízká cibuli a česneku. Přisuzují se mu výjimečné zdravotní účinky. Pokud nemáte rádi mořské plody, můžete si dát polévku bez krevet, je lahodná sama o sobě, ale pokud Vám mohu doporučit, tak ji vyzkoušejte s krevetami, jsou takovou třešničkou na dortu.

Nejprve si omyjeme chřest, odkrojíme špičky a spodní dřevnatou část. Dále oloupeme cibuli a nakrájíme (nemusíte úplně najemno). Na oleji si krátce osmahneme chřestové špičky a dáme je stranou (použijeme je pak na dozdobení polévky). Poté si v hrnci osmahneme najemno nakrájenou cibulku, stroužek česneku a nakrájený chřest. Zalijeme vývarem, tak aby byla všechna zelenina ponořena, ale nikoliv více a vaříme. Jakmile se polévka přivede k varu, tak na jemném struhadle nastrouháme bramboru a vaříme cca 10 minut. Tak aby byla všechna zelenina měkká.

Mezitím si připravíme krevety (použila jsem mražené, již očištěné). Na pánev si dáme olej. Najemno nasekáme zbývající stroužky česneku a krátce opečeme, pak k nim přidáme krevety, které na pánvi osolíme a opepříme a vše krátce osmahneme.

Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Na závěr osolíme a opepříme. Podáváme s opečenými špičkami chřestu a krevetami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno