Pažitka
Název:

Chřestový koláč


Chřestový koláč


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto1 balení
chřestcca 400 g
creme fresh nebo tučná zakysaná smetana150 g
na jemno nastrouhaný parmazán2 lžíce
žloutek1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
pancetta nebo slanina100 g
Postup přípravy:

Tak jo, poslední příspěvek s chřestem, fakt. Letos jsem se, jak koukám, rozjela. Což je zvláštní, protože mám nejmíň času za poslední roky. Je vidět, že zkrátka nejlíp pracuju pod tlakem - čím míň času mám, tím víc se mi toho daří uvařit a nafotit. No.. každopádně tenhle koláč mě zaujal v kuchařce Den bez masa už vloni a letos na něj došlo. Asi jste zaregistrovali, že na fotce to tak úplně bezmase nevypadá.. ehm.. ano, je to pancetta. A je tam proto, že jsem chtěla mému milému M. ten koláč trochu zpříjemnit, protože jsem si myslela, že na něj bude trochu moc zelenej. Ale nepovedlo se to, moc zelenej byl i tak. Mě ale chutnal tak moc, že jsem ten poslední kousek za něj dojedla a stydím se za to jenom maličko. Pokud seženete tenký chřest, dejte ho tam celý. Pokud bude silnější, tak je podélně rozpulte.

Dejte hřát troubu na 180°C. V hrnci přiveďte vodu k varu a v ní nechte chřest dvě minuty povařit. Pak ihned zchlaďte pod studenou vodou. Těsto položte na pečícím papíru na plech. Smíchejte creme fresh, parmazán, žloutek, sůl a pepř a potřete směsí celou plochu těsta kromě tak 1 cm u krajů. Na to vyskládejte chřest, jak se vám zlíbí, posypejte pancettou/slaninou, pokud chcete a dejte na 20 minut péct. Po vytažení nechte před krájením chvíli odpočinout, bude se vám to lépe jíst. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Šlehoferová

    zavřít okno