Pažitka
Název:

Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami


Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami


Ingredience:
Ingredience:
vlažná voda175 ml
olivový olej1 lžíce
hladká mouka250 g
sůl1 lžička
cukr1/2 lžičky
droždí1/5 kostky
sušená rajčata4 ks
olivy6 ks
lístky bazalky6 - 8 ks
Něco navíc:
olivový olej5 lžic
balzamikový ocet1 lžíce
česnek2 stroužky
sýr Cottage dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Italské pečivo Ciabatta si můžete připravit v klidu sami doma. Jako bonus můžete do těsta přimíchat sušená rajčata a olivy.

Připravíme si suroviny a jdeme na to!

Do hrníčku nalijeme trochu vody (z odměřených 175 ml), cukr, rozdrobené droždí , zamícháme a necháme na teplém místě vzejít.

Když kvásek vzejde, přidáme ho do mísy, kde máme mouku, sůl, přilijeme olivový olej a důkladně vypracujeme na hladké, pružné a nelepivé těsto.

Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 20 minut kynout. Já dávám mísu s těstem do trouby vyhřáté na 40 stupňů.

Po dvaceti minutách přidáme nadrobno nasekaná rajčata, olivy a oblíbené bylinky. Zapracujeme do těsta a necháme ještě 20 minut kynout.

Na závěr těsto zpracujeme do tvaru bagetek, na vrchu je můžeme příčně naříznout. Necháme ještě minimálně 20 minut dokynout na plechu s pečícím papírem. Poté pečeme 20 minut na 200 stupňů..

Do olivového oleje vymačkáme česnek, přidáme ocet, sůl, pepř, promícháme a připravenou směsí pomažeme plátky ciabatty, kterou ještě doplníme sýrem cottage a lístkem bazalky.

PŘEJI DOBROU CHUŤ !

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno