Pažitka
Název:

Cibulačka


Cibulačka


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 kg
řepkový olej3 lžíce
sůl1/2 lžičky
tymián1/2 lžičky
bobkový list2 ks
zeleninový vývar1 l
bílé víno2 dcl
bílý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Naprosto zbožňuji cibulačku, nejraději jsem vždy měla tu pravou francouzskou. Časem jsme si ji doma zveganizovali a upravili a musím říct, že i když tato polévka je velmi levná a prostá co se týče náročnosti surovin, tak je natolik lahodná, že si ji zamilujete. Dnes jsem opět měla pocit, jako by ji manžel uvařil na másle a zjemnil smetanou. A přitom v ní ani máslo, ani smetanu nenajdete. 

Základem úspěchu u této polévky je příprava cibule. V hrnci s dvojitým dnem rozpalte olej a přidejte do něj nakrájenou cibuli, sůl (my krájíme na kolečka) a za občasného míchání restujte zhruba 30 - 40 minut. Výsledkem bude sladká, průhledná cibulka, která bude nádherně opečená. K opečené cibulce přidejte koření a bylinky, podlijte vínem a vývarem a vařte zhruba 15 minut. 

Následně jen dochuťte dle chuti a servírujte s krutony z kváskového chleba posypanými veganským sýrem. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno