Pažitka
Název:

Cibulová marmeláda


Cibulová marmeláda


Ingredience:
Ingredience:
červená cibule500 g
česnek3 stroužky
olivový olej3 lžíce
máslo1 lžíce
třtinový cukr130 g
čerstvý tymián menší hrst
červené víno300 ml
červený vinný ocet200 ml
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou Chili2 lžíce
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Byla jsem vybrána do další výzvy z portálu Blogerky.cz. Tentokrát bylo za úkol vymyslet recept s použitím balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou. Zhruba před 14 dny mi přišel balíček, ve kterém byly dva balzamikové krémy – BBQ a Chili. Dlouho jsem nad receptem přemýšlela a snažila se vymyslet něco, co by si doma mohl udělat naprosto každý. V tu chvíli mne napadla má oblíbená příloha – cibulová marmeláda. Používám ji například do burgerů, jako přílohu ke grilovanému masu, nejlepší je ale v kombinaci s kvalitními sýry.

Červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky.
V hrnci si rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme na něm cibuli a česnek.
Poté přidáme třtinový cukr, který na cibuli necháme zkaramelizovat.
Až nám cukr zhnědne a začne se nám lepit, přidáme červené víno, červený vinný ocet a balzamikový krém. V tuto chvíli je nutné mít dostatek trpělivosti, protože nám zredukování bude trvat určitě půl hodiny.
Nakonec marmeládu osolíme, opepříme a přidáme nadrobno posekaný tymián.
Marmeládu dáme do sklenic, které stačí otočit víčkem dolů, ale můžeme i standardně zavařit. Po vychladnutí uložíme do lednice, kde nám vydrží až 2 měsíce.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno