Pažitka
Název:

Cibulová marmeláda


Cibulová marmeláda


Ingredience:
Ingredience:
cibule3 ks
třtinový cukr3 lžíce
balsamico100 ml
šťáva z půlky pomeranče dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej3 lžíce
Postup přípravy:

Po vyzkoušení budete dělat z trojnásobné dávky, protože tahle dobrota je hned pryč. U nás se už bez ní neobejde žádná oslava. Návštěva se po ní vrhá a mizí jako první z talíře.

Cibuli překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli orestujeme do zlatohněda. Osolíme a opepříme. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme šťávu z pomeranče a balsamico. Dobře promícháme a přikryté dusíme asi 20 minut, dokud nevznikne hustá marmeláda.

Poté servírujeme do pěkných skleniček a těšíme se na kdejakou příležitost, kde si na ni pochutnáme.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno