Pažitka
Název:

Cibulový pizza chléb s rozmarýnem a modrým sýrem


Cibulový pizza chléb s rozmarýnem a modrým sýrem


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka150 g
vlažná voda90 ml
sušené droždí5 g
třtinový cukr špetka
olivový olej1 lžíce
červená cibule1 ks
Sedlčanský krémový Modřenín100 g
rozmarýn pár snítek
Postup přípravy:

Není nad čerstvě upečenou domácí pizzu. A obměnou klasické pizzy je pizza chléb, se kterým se určitě většina z Vás už někdy setkala například v pizzerii nebo vinárně. Skvěle se hodí ke skleničce bílého vína nebo když máte chuť na nějakou slanou dobrůtku. Doporučuji pojídat ho ještě teplý, kdy se sýr rozpouští a Vy si tak můžete vychutnat všechny ingredience naplno.

Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a cukr. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát. Po 10ti minutách do kvásku vsypeme mouku a přidáme olivový olej. Vypracujeme hladké těsto a vytvoříme bochánek. Ten necháme v míse, přikryjeme ji utěrkou a opět necháme cca 30 minut odpočinout. Mezitím oloupeme cibuli, kterou nakrájíme tenké plátky. Nakrájenou cibuli vhodíme na pánev s olivovým oleje a necháme cca 5 minut restovat. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a rukou těsto rozprostřeme na placku. Na tu položíme orestovanou cibuli, rozdrobený modrý sýr a snítky rozmarýnu. Modrý sýr je sám o sobě dost slaný, takže už žádnou jinou sůl nepřidávám. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno