Ingredience: | |
cizrna (může být i z plechovky) | dle potřeby |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
koření paprika | špetka |
olivový olej | trochu |
chilli, česnek, bylinky... | další varianty |
Jednou jsem po náročném focení dostala příšernou chuť na nezdravé brambůrky, co s tím? Koukla jsem do špajzu a padla mi do oka cizrna tedy římský hrách, kterou mohla tuto nezdravou variantu nahradit něčím lepším.
Ve zdravé výživě či někde v obchodním domě si koupíme cizrnu, kterou poté hodinu vaříme do měkka. Pokud si cizrnu připravíme dopředu, postup je poté velmi stručný. Kuličky po uvaření usušíme do sucha, posypeme solí, pepřem, olivovým olejem a dále dle chuti. Já je posypala solí, pepřem a obalila v nadrceném česneku + paprice. Na pekáč si dáme pečící papír a cizrnu pečeme cca 30 -40 minut do zlatova. Poté můžeme servírovat. Takto připravená cizrna se dá podávat místo brambůrek k televizi. Dobré chutnání
Podrobné info: