Pažitka
Název:

Cizrna s rajčaty a garam masala


Cizrna s rajčaty a garam masala


Ingredience:
Ingredience:
cizrna (již vařená)400 g
rajčatacca 500 g
smetana550 ml
cibule2 ks
česnek2 stroužky
vývar400 ml
vinný ocet1 lžička
sladká paprika1 lžička
koření gram masala3 lžičky
mletý koriandr1 lžička
chilli papričky1 - 2 ks
skořice1 ks
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
olej dle potřeby
čerstvý koriandr hrst
Postup přípravy:

Luštěniny jsou velmi zdravé, ale dle mého názoru v jídelníčku trochu opomíjené. Ráda zkouším nové kombinace a chutě a proto jsem zvolila kombinaci cizrny, rajčat a koření garam masala. Garam masala je směs koření připravovaná v jižní Asii, především Indii a Pakistánu. Je to směs koření plná chutí a vůní a určitě obohatí vaše kulinářské obzory.

Ve vyšším hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, mletou sladkou papriku, koření garam masala, koriandr a skořici a pomalu smažíme, až cibule změkne. Poté přidáme vinný ocet a spařená a oloupaná rajčata, které jsme nakrájeli na malé kousky. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme za občasného míchání cca 10 minut.

Do směsi přidáme scezenou cizrnu, přimícháme smetanu (pokud máme rádi pálivou chuť tak přidáme nasekanou chilli papričku) a přivedeme opět zprudka k varu, snížíme teplotu a pomalu provaříme cca 5 minut. Ze směsi odstraníme celou skořici a podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme nasekané lístky koriandru a promícháme (už nevaříme). Podáváme například s jasmínovou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno