Pažitka
Název:

Cizrnová bublanina ze špaldy a žitné mouky


Cizrnová bublanina ze špaldy a žitné mouky


Ingredience:
Ingredience:
vejce6 ks
třtinový cuker s vanilkou60 g
špaldová mouka T 630200 g
žitná mouka100 g
cizrna Bonduelle1 balení
voda200 ml
kypřící prášek bio nebio s vinným kamenem2 lžičky
olej na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
třešně (mražené) dle potřeby
Postup přípravy:

Bublanina patří mezi naše oblíbené moučníky, tentokrát jsem se ji rozhodla připravit trochu jinak, než bývá mým zvykem, co dodat, prostě si ráda hraji a experimenty mě baví, obzvlášť když vyjdou.

Do vyšlehaných vajec s cukrem přidáme tyčovým mixérem rozmixovanou cizrnu, prosáté mouky a vodu, opět vyšleháme a před samotným pečením vmícháme kypřící prášek.

Na vysypaný plech nalijeme těsto, rovnoměrně rozetřeme a přidáme třešně, pečeme na 200°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí.

Pro bezlepkovou dietu použijte rýžovou mouku polohrubou, případně namíchejte s pohankovou.

Třtinový cukr s vanilkou si připravuji doma. Stačí si uložit do dózy prázdné vanilkové lusky a zasypat je třtinovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno