Pažitka
Název:

Cizrnové bezlepkové halušky

bezlepkový recept


Cizrnové bezlepkové halušky


Ingredience:
Ingredience:
cizrnová mouka100 g
vejce1 ks
voda50 ml
sůl špetka
Postup přípravy:

Miluji jednoduchost. Jako třeba tyto halušky. Cizrnová mouka se používá s oblibou v indické kuchyni, proto ji s velkou pravděpodobností naleznete v obchodech s orientálními specialitami.

V Brně na adrese Celní 52 pod anglickým názvem Gram Flour za 75 Kč/kg.

Přichystáme si vroucí vodu a osolíme. Na těsto rozšleháme jedno vejce, přidáme vodu a osolíme. Prosátou mouku zamícháme, dostaneme lepkavé těsto na halušky. Pomocí cedníku na halušky propasírujeme těsto do vroucí vody. Během minuty všechny halušky vyplavou na povrch vody, scedíme a propláchneme studenou vodou. 

Cizrnová mouka nemá výraznou chuť, nemusíte se tedy obávat, halušky můžete kombinovat s jakoukoliv omáčkou. Moje nadčasové oblíbené jídlo je smetanový perkelt.

Pozn.: Cizrnová mouka není paleo ani SCD.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Beáta Vörösová

    zavřít okno