Pažitka
Název:

Cizrnové lívance pro děti od 1 roku

dětská jídla


Cizrnové lívance pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
předvařená cizrnacca 150 g
zralý banán1 ks
vejce1 ks
špaldová mouka typ 6302 lžíce
mléko150 ml
Postup přípravy:

Znáte ta nedělní rána, kdy doma není ani kůrka chleba a vy přemýšlíte, co na snídani vymyslet místo něj? K tomu navíc velká chuť na něco sladkého, ideálně i zdravého, v lednici načatá cizrna a na stole nová pánev. To prostě přímo volalo o LÍVANCE! Původně měly být zcela bez mouky, ale znáte to, ne vždycky ty experimenty vychází. I tak je jí tam ale podstatně méně, než v lívancích klasických, tak je vyzkoušejte.

Cizrnu rozmixujte společně s vejcem, banánem a troškou mléka na hladkou kaši. Pak přidejte zbytek mléka a mouku a ještě jednou promixujte do těstíčka hladké konzistence. Smažte na nepřilnavé pánvi, ta moje to zvládne i zcela bez tuku. 

Často se mě u různých mých lívanců a palačinek ptáte, jak a na čem je smažit, aniž byste u toho přišly o nervy. Zvolte určitě kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem, před prvním použitím ji pomocí maškovačky promastěte tukem a pak již jen oplachujte. Před smažením palačinek pánev dobře rozpalte, po nalití těsta snižte teplotu, aby se těsto dobře propeklo a nespálil se jen povrch. Konkrétně používám tuto palačinkovou pánev od firmy Royalty Line a mohu ji jen doporučit.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno