Pažitka
Název:

Cizrnovo-cuketové placky se zakysanou smetanou

vegetariánský recept


Cizrnovo-cuketové placky se zakysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
vařená cizrna namočená přes noc350 g
cuketa400 g
nasekaný čerstvý kopr2 lžíce
nastrouhaná čerstvá mrkev1 ks
nastrouhaný čerstvý celer1 kousíček
polohrubá mouka50 g
vejce2 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
olej na smažení1 dle potřeby
Na dip:
zakysaná smetana1 kelímek
čerstvý kopr1 lžička
pažitka1 lžička
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Milovníci zeleninových placek si určitě přijdou na své. Však děti je milují úplně stejně. Když je doplníte dipem z čerstvého kopru, jistě se obyčejné pracky změní ve velkou dobrotu. 

Přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Okapeme, osušíme a rozmixujeme v robotu. V míse smícháme nastrouhanou cuketu, mrkev, celer, kopr, mouku a vejce. Přidáme rozmixovanou cizrnu a nakonec směs pěkně dochutíme. Poté tvarujeme placiky, které dáváme na rozpálenou pánev s olejem.

Během smažení si připravíme jednoduchý dip ze zakysané smetany.
Do misky si dáme všechny ingredience a řádně promícháme. Chutě se pěkně během smažení placek spojí. Kdo má rád zeleninu, může ji nakrájet, jako přílohu a pokapat výborným fresh dipem, který se hodí snad ke všemu.

Dobrou chuť přeji!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ola Kopová

    zavřít okno