Pažitka
Název:

Cizrnovo tuňákový salát s rukolou


Cizrnovo tuňákový salát s rukolou


Ingredience:
Ingredience:
bílý jogurt6 lžic
vinný ocet s estragonem1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej1 lžička
cizrna (v nálevu - Alnatura)200 g
tuňák v olivovém oleji200 g
jarní cibulka1 ks
rukola3 hrsti
rajčatová tortilla2 - 3 ks
cherry rajčátka3 - 4 ks
Postup přípravy:

Saláty jsou takové rychlé vaření. Ne, že by jim to ubíralo na výsledné chuti. I u přípravy salátů je dle mého třeba mít kvalitní a dobré suroviny a skloubit všechny chutě dohromady. Dnes jsem měl chuť na něco trochu jiného. Kombinace cizrny tuňáka a rukoly byla velmi dobrá volba. Jako přílohu si můžete zvolit jakékoliv vámi oblíbené pečivo, já jsem si vybrala rajčatovou tortillu.

Nejprve si nachystáme dresing. V misce smícháme bílý jogurt, vinný ocet a lžičku olivového oleje, osolíme a opepříme a pořádně prošleháme. Dáme na chvíli do lednice. Mezitím si scedíme cizrnu a necháme okapat tuňáka. Pak už je do velké mísy natrháme rukolu, přidáme tuňáka, cizrnu, osolíme a opepříme a promícháme. Cherry rajčátka si rozkrojíme na polovinu a na závěr s nimi ozdobíme salát. Dresing můžeme dát přímo na salát nebo jej dát vedle a pak do něj namáčet třeba rajčatové tortilly.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno