Pažitka
Název:

Cizrnový hummus


Cizrnový hummus


Ingredience:
Ingredience:
uvařená cizrna200 g
citron - šťáva z něj1 ks
sezamová pasta3 - 4 lžíce
extra panenský olivový olej3 lžíce
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
sladká paprika dle chuti
čerstvě nasekaná petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Kdo ještě nikdy nezkusil hummus, má co napravovat. Tahle zdravá pomazánka je skvělým zdrojem železa, proteinů a vlákniny. Hummus se podává studený, nejčastěji s nakrájenou zeleninou, která se do hummusu namáčí. Základem je uvařená cizrna a sezamová past tahini, kterou seženete v každé prodejně se zdravou výživou. Pak už jen stačí přidat česnek, olivový olej, citronovou šťávu a máte hotovo. Já osobně přidávám ještě spoustu nakrájené petrželky, která mu dodá tu správnou chuť.

Cizrnu vsypte do food procesoru, přidejte olivový olej, sezamovou pastu, česnek a vše rozmixujte na hladký krém. Během mixování můžete směs průběžně ředit opatrným přidáváním studené vody. Hotový hummus ochuťte solí a citronovou šťávou. Před podáváním hummus posypte sladkou paprikou, zalijte olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno