Pažitka
Název:

Čočka nakyselo


Čočka nakyselo


Ingredience:
Ingredience:
čočka3 hrnky (1/4 l)
sůl dle chuti
pepř špetka
cukr1 lžička
ocet4 lžíce
zeleninový gelový bujon Knorr dle potřeby
sádlo2 lžíce
cibule1 ks
hladká mouka2 lžíce
vařené uzené maso dle potřeby
Postup přípravy:

Klasika, která snad neodradí nikoho. Nezapomeňte na čerstvý chléb, který jídlo jenom umocní. I když se bavíme o obyčejné čočce.

Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme a necháme přes noc tak. Druhý den vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit. Pokud máme uzené vařené, použijeme uzený vývar. Do vody k čočce přidáme sůl, bujon, ocet a cukr. Vaříme doměkka cca 15 minut. Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Z uvařené čočky slijeme vodu a tou naředíme jíšku. K čočce přidáme jíšku a chvilku necháme provařit. Podle potřeby doředíme vodou a doladíme chutě.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno