Pažitka
Název:

Čočka s rýží


Čočka s rýží


Ingredience:
čočka1 hrnek
rýže1 hrnek
větší cibule1 ks
zeleninový nebo masový vývar dle potřeby
olivový olej trochu
Salát:
velké rajče3 ks
salátová okurka1/2 ks
cibule kousek
čerstvá máta hrst
šťáva z citronu1/2 ks
olivový olej trochu
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Taky jste včera mlsali? Po včerejším cukroví trocha zdravého jídla. 

Také jste čočkomilové jako já? Pokud ano, zkuste tento jednoduchý recept, ovšem v kombinaci se salátem a kopečkem zakysané smetany - vřele doporučuji!

Čočku propláchneme, zalijeme vývarem a uvaříme do poloměkka. Poté k čočce přisypeme rýži, případně přisolíme, podle potřeby přidáme vývar a uvaříme do měkka.

Čočku používám hnědou, která u nás existuje ve dvou variantách, používám tu drobnější.

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji do zlatova a přimícháme k hotové čočce.

Okurku a rajčata nakrájíme na drobné kostičky, přidáme drobně posekanou mátu a cibuli, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a dochutíme solí.

Čočku servírujeme se salátem a kopečkem zakysané smetany.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno