Pažitka
Název:

Čokoládová pěna

bezlepkový recept


Čokoládová pěna


Ingredience:
Ingredience:
hořká čokoláda100 g
vychlazená smetana ke šlehání (33%)200 ml
přesáté kakao2 lžičky
voda40 ml
třtinový cukr20 g
vanilkový extrakt pár kapek
Grand Marnier1 lžíce
Postup přípravy:

Nejoblíbenější dezert mho muže je určitě tento. Recept na čokoládovou pěnu jsem vyzkoušela už opravdu velké množství, ale tento u mě i manžela vítězí. Za mě je to právě kvůli tomu, že recept je opravdu rychlý a za něj že je lehký.

1. Z vody, cukru, extraktu a Grand Marnieer si připravíme cukrový rozvar (povaříme ho 1 - 2 minuty).

2. Mezitím si rozlámeme čokoládu do misky a připravíme vodní lázeň. Jakmile se nám cukrový rozvar dodělá, přelijeme jím čokoládu a na vodní lázni rozpustíme do hladka.

3. V robotu si vyšleháme do tuha smetanu ke šlehání.

4. Trochu zchladlou čokoládu smícháme s vyšlehanou smetanou a kakaem.

5. Čokoládovou pěnu dáme do skleniček nebo misek, ve kterých ji chceme servírovat a necháme minimálně 2 hodiny v lednici vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno