Pažitka
Název:

Čokoládové brownies


Čokoládové brownies


Ingredience:
Ingredience:
cukr krupice70 g
třtinový cukr50 g
máslo75 g
voda30 ml
rozpustná káva (nemusí být)1 lžička
hořká čokoláda (55-60%)150 g
velká vejce2 ks
polohrubá mouka120 g
jedlá soda1/4 lžičky
sůl špetka
čokoládové pecičky nebo nasekaná hořká čokoláda50 g
Postup přípravy:

Přestože mám čokoládu moc ráda, tak brownies mě nikdy nelákalo. Většina těch, co jsem ochutnala, bylo buď hodně hutných, tuhých nebo lepivých. Ať už jsem si je dala někde v kavárně nebo zkoušela péct doma. Možná to bude tím, že jsem dosud nenarazila na ten správný recept.

Tyto brownies jsou krásně nadýchané, měkké a vláčné, zároveň ale i pořádně čokoládové. Čokolády je tam celkem slušná dávka. Část je rozpuštěná a zamíchaná do těsta, zbytek pak v podobě peciček. Chuť čokolády ještě zvýrazňuje špetka kávy. 

Příprava je jednoduchá a servírovat můžeme chvilku po upečení. Jako obvykle jsem pekla jen z menší dávky, takže pokud je pro vás 9 kousků málo, klidně si upečte z dvojité. Servírovat můžete s vanilkovou zmrzlinou, ovocným přelivem, šlehačkou nebo prostě jen tak s dobrou kávou.

Troubu předehřejte na 165 stupňů. Formu o rozměru cca 18 x 18 cm vyložte pečícím papírem. 

Do rendlíku dejte oba cukry, máslo, vodu a kávu. Za stálého míchání při střední teplotě přiveďte k varu. Stáhněte z kamen, přidejte čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění. 

Vejce vyšlehejte do husté pěny, trvá to cca 3 minuty. Do vaječné směsi po částech vmíchejte čokoládovou hmotu, dobře promíchejte. Přidejte prosátou mouku s jedlou sodou a špetkou soli, dobře promíchejte.

Nakonec přisypte čokoládové pecičky nebo čokoládu nasekanou na malé kousky.

Těsto nalijte do připravené formy a dejte péct do vyhřáté trouby na 30 - 40 minut. Špejlí si ověřte, že je těsto propečené. Nechte zcela vychladnout, než budete "testovat".

Podrobné info:
Počet porcí9 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Landová

    zavřít okno