Pažitka
Název:

Čokoládové crinkles


Čokoládové crinkles


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka140 g
holandské kakao50 g
kypřící prášek do pečiva5 g
mletá skořice2 g
cukr krupice (můžeme použít i třtinový)190 g
sůl špetka
kajenský pepř nebo chilli špetka
hořká čokoláda55 g
máslo55 g
vejce2 ks
prosátý moučkový cukr na obalování
Postup přípravy:

Tento recept jsem si oblíbila již před rokem a crinkles peču i během roku. Jsou opravdu rychlé a u nás doma se po nich vždy jen zapráší. Určitě je vyzkoušejte. 

1. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. 

2. Do mísy si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici, cukr, sůl a kajenský pepř (příp. chilli). Čokoládu si nasekáme nadrobno a přidáme do směsi. Máslo si rozpustíme a spolu s rozšlehanými vejci dáme do mísy a zpracujeme těsto.

3. Do hlubokého talíře prosejeme moučkový cukr. Ze vzniklého těsta tvarujeme kuličky (zhruba o váze 15 - 20 g) a obalujeme je v cukru. Hotové kousky pokládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 190 stupňů 12 minut. Mezi kuličkami necháme větší rozestupy. 

4. Crinkles necháme vychladnout. Z této dávky je zhruba 30 kousků.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno