Pažitka
Název:

Čokoládové cupcakes s datlovým krémem


Čokoládové cupcakes s datlovým krémem


Ingredience:
Těsto:
vejce4 ks
cukr krupice115 g
vanilkový lusk3 cm
přírodní vanilkové aroma1 lžička
máslo30 g
hořká čokoláda na vaření60 g
hladká mouka115 g
prášek do pečiva1/2 lžičky
holandské kakao4 lžíce
Krém:
mascarpone250 g
smetana ke šlehání 31%200 ml
datlový sirupcca 5 lžic
Postup přípravy:

Potom, co se mi konečně povedlo vyladit vanilkové těsto, říkala jsem si, že by bylo fajn ho přetransformovat na čokoládové. Vrhla jsem se tedy na to a níže Vám přináším recept na nadýchané čokoládové obláčky s krémem ochuceným datlovým sirupem, který je skvělou alternativou pro oslazení a navíc krému dodá jemný červeno-hnědý nádech.

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
 
Máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě - dávám na 1 minutu při 360 W. Po vytažení vložím nalámanou hořkou čokoládu a pomocí lžíce míchám, než se čokoláda rozpustí. Vajíčka s cukrem, zrníčky z vanilkového lusku a vanilkovým aroma vyšleháme do husté pěny. Přes síto do pěny postupně prosejeme mouku s práškem do pečiva a vpravíme ji tam pomocí stěrky. Nyní je čas na máslo s čokoládou, které přilijeme do těsta a opatrně ho zapracujeme. Těsto plníme do 3/4 výšky silikonových košíčků nebo papírových, kterými jsme vyložili muffinový plech. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
 
Krém je opět rychlovka. V hluboké míse vyšleháme všechny suroviny do hustého krému, který nanášíme na studené dortíky pomocí cukrářského sáčku a kovové zdobičky.
 
Zdobíme dle fantazie, já zvolila jednoduché červené kuličky z cukrářských potřeb Beruška. 
 
Pokud pečete poprvé, mrkněte na mých 15 tipů pro božské cupcakes.
Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Chlumáková

    zavřít okno