Pažitka
Název:

Čokoládové mini bábovičky z červené řepy


Čokoládové mini bábovičky z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
uvařená červená řepa150 g
špaldová mouka typ 630200 g
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
holandské kakao50 g
sůl špetka
vejce3 ks
povolené máslo120 g
třtinový cukr100 g
mléko (já použila sojové)100 ml
vysokoprocentní čokoláda50 g
Postup přípravy:

Už se mi osvědčilo, že spojení červené řepy a čokolády v podobě sladkých dezertů je velmi lahodné. Proto jsem se rozhodla využít tohoto spojení a udělat nějakou tu laskominu. Zvolila jsem formu mini báboviček, protože to je ideální velikost na dezert a je to i rychle hotové. Další podoba dobroty z červené řepy tak byla na světě.

Uvařenou červenou řepu si rozmixujte pomocí tyčového mixéru do hladka. Troubu si předehřejeme na 18 stupňů. V jedné míse si smícháme mouku s práškem do pečiva, prosátým kakaem a solí. Bílky si vyšleháme dotuha společně s cca 1/3 cukru. Zbylý cukr pak ušleháme s máslem do pěny a vmícháme do "suché směsi" s moukou. Do této pak vmícháme mléko, nasekanou čokoládu, červenou řepu a po částech sníh. Těstem pak plníme silikonové formičky na mini bábovičky a pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut. Po vychladnutí pak vyndáme bábovičky z formiček a před podáváním poprášíme trochou moučkového cukru.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno