Pažitka
Název:

Čokoládové mini bábovky


Čokoládové mini bábovky


Ingredience:
Ingredience (10 mini bábovek):
hladká mouka135 g
práše do pečiva1 lžička
himalájská sůl špetka
třtinový cukr180 g
silná káva170 ml
Hera (rozpuštěná)110 g
kvalitní kakao + na vymazání formiček55 g
vanilkový extrakt několik kapek
nasekané pekanové ořechy hrstka
Krém:
kvalitní hořká čokoláda (70%)100 g
likér Grand Marnier2 lžíce
smetana ke šlehání60 ml
Na ozdobu:
lyofilizované maliny dle chuti
Postup přípravy:

Bábovka není dezert, který bych dělala nějak často. Vždycky jsem měla pocit, že je to trochu taková "nudná" klasika. Když se mi ale do rukou dostaly formičky na mini bábovky, rozhodla jsem se tradiční dezert trochu povýšit. Myslím, že tyto mini bábovky rozhodně žádná nuda nejsou a určitě zaujmou i vaše blízké, pokud jim je doma o víkendu upečete.

1. Uvaříme si silnou kávu a dáme ji do misky společně s rozpuštěnou Herou a kakaem. Vše důkladně promícháme.

2. Přidáme třtinový cukr, vanilkový extrakt a necháme vychladnout.

3. V druhé misce si smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a přimícháme k tekuté směsi. Nakonec do těsta přidáme nasekané oříšky.

4. Těsto dáme do mini báboviček tak, aby bylo cca 1 cm pod okraj (bábovky peču tak, aby se daly plnit krémem, tzn. že nemají uprostřed dírku).

5. Pečeme na 180 stupňů 18 - 20 minut. 

6. Než se nám bábovky upečou, připravíme si krém. V rendlíku si ohřejeme smetanu, stáhneme z plotny a vhodíme do ní čokoládu. Nakonec přidáme likér a důkladně utvoříme hladký krém, který dáme chladit do lednice.

7. Upečené bábovky ještě za tepla vyndáme z formiček.

8. Bábovky plníme vychlazeným krémem a zdobíme nadrcenými lyofilizovanými malinami.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno