Pažitka
Název:

Čokoládovo-třešňové řezy


Čokoládovo-třešňové řezy


Ingredience:
víceprocentní čokoláda200 g
máslo175 g
vejce3 ks
sůl špetka
vanilkový lusk1 ks
cukr krupice100 g
bílý jogurt120 g
polohrubá mouka200 g
kypřící prášek1 balíček
třešně200 g
třešňový likér6 lžic
Na dokončení:
čokoláda100 g
třešně dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Třešně s čokoládou - neodolatelné spojení. A tento dezert má oboje.

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme do hladka. Necháme zcela vychladnout

Vejce se špetkou soli a s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přimícháme semínka vyškrábaná z lusku. Do této směsi přimícháme čokoládovou hmotu. Promícháme a přimícháme jogurt a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promícháme. Nakonec vmícháme vypeckované a na kousky pokrájené třešně.

Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, povrch uhladíme a pokapeme likérem.

Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme cca 30 minut - zkoušíme špejlí.

Necháme vychladnout, rozpustíme čokoládu a moučník jí polijeme. Dozdobíme třešněmi. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno