Pažitka
Název:

Čokoládový fondant


Čokoládový fondant


Ingredience:
Ingredience:
kvalitní hořká čokoláda (min. 70%)125 g
máslo125 g
moučková cukr100 g
vejce2 ks
hladká mouka50 g
Postup přípravy:

Mám tu pro vás první díl ze seriálu Vaříme se Santini Garden. Dostala jsem totiž tu možnost si jeden den vyzkoušet vařit s profesionálem v úžasné restauraci Santini Garden, kterou najdete nedaleko Pražského hradu. Dnes si podle šéfkuchaře připravíme můj oblíbený dezert – čokoládový fondant.

V robotu si ušlehejte vejce s cukrem.
Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a máslo a nechte chvilku vychladnout.
Čokoládu pomalu přilijte do ušlehaných vajec. Nakonec přidejte prosátou hladkou mouku a opatrně promíchejte.
Připravenou směs naplňte do máslem vymazaných a hladkou moukou vysypaných formiček na fondant (zhruba 1 cm pod okraj formičky) a pečte 8-10 minut. Každá formička potřebuje trochu jiný čas.
Po vytažení z trouby nechte fondant 2 minutky vychladnout. Opatrně ho vyjměte z formiček a posypte moučkovým cukrem. Fondant by měl být po upečení uprostřed stále mírně tekutý.
Podávejte s kopečkem zmrzliny nebo sorbetu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno