Pažitka
Název:

Čokoládový koláč z cizrny


Čokoládový koláč z cizrny


Ingredience:
Ingredience:
cizrna2 plechovky
oloupané jablko1 ks
holandské kakao40 g
tekutina (mléko nebo voda)80 ml
odtučněný tvaroh ve vaničce250 g
Šmakoun lískooříškový krém1 a půl balení
bílky vyšlehané do sněhu2 ks
skořice1 lžička
prášek do pečiva1/2 lžičky
med nebo jiné sladidlo dle chuti
Postup přípravy:

Máte chuť na něco čokoládového, ale nechcete mít výčitky? Tím pádem zkuste tuhle zdravou alternativu, kterou jsem pro vás vymyslela.

Cizrnu propláchneme a pokusíme se zbavit její "slupky". Cizrnu, nakrájené jablíčko a tekutinu dáme do mixéru a mixujeme dohladka. Dáme do misky a přidáme kakao, tvaroh, šmakouny, skořici, sladidlo, prášek do pečiva a nakonec vyšlehané bílky. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečemev troubě cca 80 minut. Dozdobíme dle chuti a fantazie. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kristýna Čiháková

    zavřít okno