Pažitka
Název:

Čokolískový dort bez mouky


Čokolískový dort bez mouky


Ingredience:
lískové ořechy250 g
hořká čokoláda (min. 50%)250 g
máslo250 g
krupicový cukr250 g
vejce8 ks
Ingredience:
Postup přípravy:

Kdo miluje čokoládu, určitě si oblíbíte tento čokolískový dort. Určitě vás také nadchne, že je bez mouky.

Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni.
Žloutky a cukr ušleháme do husté pěny. Lískáče dáme na suchý plech do trouby, rozehřáté na 160 st. a necháme je tam cca 7 minut, ne déle. Potom, po částečném vychladnutí, je rukama "odšlupkujeme". Poté je pomeleme najemno. Do žloutkové pěny vmícháme vychladlou čokoládu s máslem. Přidáme pomleté ořechy. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Ten pak zlehka vmícháme do těsta. Dortovou formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto přemístíme do formy a stěrkou uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme při 160 stupních (ne horkovzduch.. horní + spodní ohřev) cca 45 minut. Těsto má svrchu popraskat, ovšem uvnitř má zůstat vlhké až mokré. Můžeme dát čokopolevu: 33% šlehačku přivedeme k bodu varu, ale nevaříme, a v ní rozpustíme 75% hořkou čokoládu. Ale je to taková bomba (kalorická), že já jsem jen tak cákala.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno