Ingredience: | |
conchiglioni (velké mušle) | 170 g |
cibule | 1/2 ks |
menší mrkev | 1 ks |
celer | 80 g |
rajčata | 150 g |
čerstvá kapie | 320 g |
provensálské bylinky | 1 lžíce |
olej | 2 lžíce |
růžová sůl | dle chuti |
cottage sýr | 200 g |
domácí čerstvý sýr | 140 g |
nastrouhaná mozzarela | 130 g |
nastrouhaný ementál | 100 g |
sekaný polníček | 30 g |
vejce | 1 ks |
sůlžová sůl | dle chuti |
bílý pepř | dle chuti |
uzená mletá paprika | dle chuti |
I když kvůli prckovi volím většinou drobné druhy těstovin, tyhle obří mušle jsem zkrátka musela mít. Úplně se nabízely k naplnění a zapečení v omáčce.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus. Množství volte podle velikosti zapékací misky. Mně to vyšlo na cca 20ks.
Zeleninu očistíme. Na oleji opečeme dozlatova posekanou cibuli, nastrouhanou mrkev a celer, poté přidáme na kousky pokrájenou kapii a rajčata. Okořeníme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme.
Na náplň smícháme sýry s polníčkem a vejcem, přidáme koření a směsí naplníme uvařené vychladlé těstoviny.
Na dno pekáčku nalijeme omáčku a posadíme do ní naplněné mušle. Zapékáme při 180 stupních 20 minut.