Pažitka
Název:

Conchiglioni plněné variací sýrů s kapiovou omáčkou

vegetariánský recept


Conchiglioni plněné variací sýrů s kapiovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
conchiglioni (velké mušle)170 g
cibule1/2 ks
menší mrkev1 ks
celer80 g
rajčata150 g
čerstvá kapie320 g
provensálské bylinky1 lžíce
olej2 lžíce
růžová sůl dle chuti
cottage sýr200 g
domácí čerstvý sýr140 g
nastrouhaná mozzarela130 g
nastrouhaný ementál100 g
sekaný polníček30 g
vejce1 ks
sůlžová sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
uzená mletá paprika dle chuti
Postup přípravy:

I když kvůli prckovi volím většinou drobné druhy těstovin, tyhle obří mušle jsem zkrátka musela mít. Úplně se nabízely k naplnění a zapečení v omáčce.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus. Množství volte podle velikosti zapékací misky. Mně to vyšlo na cca 20ks.
Zeleninu očistíme. Na oleji opečeme dozlatova posekanou cibuli, nastrouhanou mrkev a celer, poté přidáme na kousky pokrájenou kapii a rajčata. Okořeníme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme.
Na náplň smícháme sýry s polníčkem a vejcem, přidáme koření a směsí naplníme uvařené vychladlé těstoviny. 
Na dno pekáčku nalijeme omáčku a posadíme do ní naplněné mušle. Zapékáme při 180 stupních 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno